Prijzentrouwringen.nl
MENU

Materialen Trouwringen

Het materiaal van de trouwring.

Het materiaal waar de trouwring uit gemaakt is blijft belangrijk voor de prijsklasse. Een aantal materialen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 

 

Platina ring

Een ring van platina of platina is bijvoorbeeld een stuk duurder, dan goud. Platina trouwringen zijn echt de meest luxe ringen die er verkrijgbaar zijn op dit moment. Als je een ruim budget hebt dan kan je platina eventueel overwegen. Helaas wordt er vaak gedacht dat platina onbetaalbaar is. Tegenwoordig is een trouwring van platina niet meer onbetaalbaar. Dit heeft alles te maken met de stijgende goudprijs. Je betaalt bijna net zoveel voor gouden trouwringen als voor platina. Als je op zoek bent naar witgoud, dan is het soms zelfs voordeliger om voor platina te kiezen. 

 

 

Goudgeel & Witgoud

Van alle materialen die er verkrijgbaar zijn wordt er meestal gekozen voor goudgeel of witgoud. Het is misschien traditioneel, maar het is wel een materiaalsoort met een lange levensduur. Goud is een hard materiaal en kan absoluut tegen een stootje. De ring is minder kwetsbaar en dit maakt trouwringen van goud geschikt om levenslang te dragen.  

 

 

Bicolor & tricolor.

Het is ook mogelijk om trouwringen te maken uit twee soorten materialen of zelfs drie soorten. Door meerdere materialen in de ringen te verwerken krijgt u een uniek paar trouwringen. Dit betekent helaas wel vaak dat de prijs van de trouwringen een stuk hoger ligt dan normaal. Er zit namelijk veel meer werk in het maken van de trouwringen. 

 

 

Staal, palladium en titanium.

Heb je niet veel geld te besteden, maar zoek je wel een paar mooie trouwringen? Staal, palladium of titanium kunnen een ideale vervanger zijn voor dure gouden trouwringen. Het enige nadeel is wel dat het niet mogelijk is om de ringen te vergroten of te verkleinen. Dit is bij goud en zilver wel mogelijk. 

 

 

Het gewicht.

De prijs wordt o.a. beïnvloed door het gewicht van de trouwringen. Dunne trouwringen hebben natuurlijk minder materiaal nodig en zijn goedkoper. Een verschil van 1 mm kan soms al € 100 schelen. Je kan dus flink wat geld besparen door te bepalen welke dikte de ringen meekrijgen. Vaak wordt er onterecht gedacht dat je het beste kan besparen op het materiaal, terwijl het gewicht al snel vergeten wordt. Je kan zo toch nog trouwringen kiezen die je echt mooi vind voor de prijs van een goedkoop paar trouwringen.